новини детски

Начало | новини детски | Балон колкото къща ще бъде направен в Пловдив

Балон колкото къща ще бъде направен в Пловдив

Аз детето | 2012-09-19

Балон колкото къща ще бъде направен в Пловдив

„Мuseo Aero Solar“ е колективен проект по идеята на Томас Сарачено, който въвлича публиката да участва в изграждането на един огромен балон (с мащабите на триетажна къща), изтъкан от найлонови торбички, събирани заедно с жителите на съответния град. При добри атмосферни условия балонът се напълва с горещ въздух и полита над града.

В Пловдив проектът ще гостува като част от програмата на фестивал „Град и публични пространства“. Уъркшопът ще се проведе на 20 септември 2012 (четвъртък) от 14 до 18 ч. на площад Централен, надлеза на ул. „Гладстон“ (между ул. „Лавеле“ и входа на Царсимеоновата градина). Ако метеорологичните условия не позволяват да се работи навън, уъркшопът ще бъде преместен във фоайето на Централна поща. Всички необходими материали ще бъдат осигурени. Достъпът е напълно свободен, а таксата за вход е в здрави найлонови торбички.

Когато всичко бъде добре залепено и балонът е придобил своеобразен вид, на 21 септември (петък), като част от програмата на осмата „Нощ на музеите и галериите – Пловдив“, 2012, екипът на проекта ще се опита да издигне във въздуха творението си.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град