покани

Начало | покани | Български творци се срещат с ученици в четвъртото издание на международния фестивал „Варна лит“

Български творци се срещат с ученици в четвъртото издание на международния фестивал „Варна лит“

Аз детето | 2021-05-17

Български творци се срещат с ученици в четвъртото издание на международния фестивал „Варна лит“

Български творци се срещат с ученици в четвъртото издание на международния литературен фестивал „Варна лит“, съобщават организаторите. Платформата, която обединява български и световни писатели, публицисти, художници, артисти, актьори и учители, ще се състои в периода 1-5 юни във Варна. Темата тази година е „Герои сега“, а гости ще бъдат някои от личностите, успели с добрия си пример да вдъхнат увереност, че и в най-мрачните моменти литературата и културата могат да бъдат спасение.

На откриването ще бъде връчена наградата „Позиция“ на писателя по сърце и лекар по призвание Людмил Станев, а след това Здравка Евтимова, Виктория Бешлийска и Мария Касимова-Моасе ще се опитат да поберат световете на книгите си в дискусията „Език/Свят/Език“ с водещ Георги Тошев.

На 2 юни Захари Карабашлиев и Георги Господинов ще проведат разговор на тема „Минало/Бъдеще/Минало“ с модератор Георги Милков, а малко преди това ще се състои връчването на наградите от ученическия конкурс „Герои сега“.

Третият и четвъртият ден на фестивала ще акцентират върху авторите на детска литература – с творчески работилници, срещата разговор „Деца/Възрастни/Деца“ с авторите Вера Асенова, Катя Антонова, Нуша Роянова и караоке с „Маргаритка“ - проектът на Виктория Терзийска, позната като Вики от „Мастило“, и Яна Липованска.

Специалните събития ще бъдат представянето на автобиографичната „Книга за песните“ на Стефан Вълдобрев с акустичен концерт, а журналистът и писател Георги Тошев ще разкаже истории свързани с Цветана Манева, Татяна Лолова и Георги Парцалев. Фестивалът ще завърши с прожекция на екранизацията на световния бестселър „Човек на име Уве“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град