новини детски

Начало | новини детски | Български тийнейджър рисува с най-добрите графити артисти на Барселона

Български тийнейджър рисува с най-добрите графити артисти на Барселона

Аз детето | 2016-11-15

Български тийнейджър рисува с най-добрите графити артисти на Барселона

15-годишният Тони Михайлов, победител в Sprite Graffiti Academy 2016, се завърна от своето незабравимо приключение в Барселона, където се срещна с райтъри от Испания, посети галерията за street art на един от най-артистичните европейски градове и се наслади на възможността да надникне във фабриката на емблематичните графити продукти и аксесоари – Montana. Испанският графити артист VINO посрещна талантливия тийнейджър и го представи на местни графити артисти, с които Тони сподели страстта си към градското изкуство и остави своето послание върху стените на една от най-популярните галерии за street art в Барселона.

„Наистина съм впечатлен от това, което Тони се е научил да прави със спрейовете и то за толкова кратко време. Очевидно в България има много талантливи млади хора, които са жадни за нови знания и не трябва да изпускате тази страст, защото това е най-важното за развитието на един артист“, сподели VINO след срещата си с тийнейджъра.

Тази година академията започна още през месец юни под надслов „City is Thirsty“ и превърна пространствата на стара фабрика в произведение на изкуството. В инициативата взеха участие повече от 20 райтъри, които се развихриха по стените на „FiveHigh Indoor Skate Park“. @SGA2016 продължи с първата в България напълно безплатна лятна графити академия, която се провеждаше в градината на @TheSite. Целта на академията бе да обхване наистина важните елементи от рисуването с графити и графити културата като цяло – от подготовката на материалите и повърхностите до пресъздаването на букви и характери, наблягайки на факта, че мисията на един добър графити артист е да „съживява“ сивата градска среда. @SGA2016 излезе извън пределите на столицата и се включи в младежкия фестивал The Bridge, който всяка година превръща гр. Видин в мека на артзаниманията за млади хора от цялата страна. За финал, младите талантливи участници показаха уменията си пред испанския графити майстор VINO, който проведе безплатен workshop в столичния парк „Заимов“ през септември.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град