новини детски

Начало | новини детски | Български детски филм търси актьори от 8 до 12 години

Български детски филм търси актьори от 8 до 12 години

Аз детето | 2017-03-06

Български детски филм търси актьори от 8 до 12 години

Нов детски игрален филм търси актьори от 8 до 12 години с актьорски умения или опит пред камера. Екипът на режисьора Андрей Хадживасилев си е поставил за задача да поправи дългогодишната липса на съвременно българско детско кино със серия проекти, първият от които ще се снима тази година.

Лентата е подкрепена от Национален Филмов Център, а неин продуцент е Пламен Йорданов („На границата“, „Номер 1“). Авторският сценарий е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, с помощта на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Филмът ще бъде реализиран от дългогодишния творчески колектив на режисьора Андрей Хадживасилев – оператора Божидар Симеонов, художник-сценографа Христина Дякова и композитора Георги Стрезов.

„Гледането на родни филми, в които децата могат да припознаят себе си е не само за развлечение, а и за да се поучават и възпитават добродетели у тях. Затова още преди повече от година приех за лична кауза да работя за детската аудитория в киното и телевизията. Ако филмовите творци не създават филми за най-малките днес, утре няма да имаме право да се сърдим ако родната публика предпочита предимно чуждоезични продукции.“ споделя режисьорът Андрей Хадживасилев. Той е реализирал множество музикални клипове и реклами, в много от които участват деца. Също така е автор на първия български документален филм заснет в 3D-stereo: „Стъпки в огъня“ (2015).

„Случаят Кюри“ разказва историята на 8-годишните Тони и Рая и техните приключения с малката мишка Мария, кръстена на носителката на Нобелова награда за химия и за физика Мария Кюри. Желаещите да участват в кастинга може да кандидатстват онлайн (http://casting.revivevision.com). От екипа подчертават и че са отворени за партньорства и спонсорства с други хора, които се интересуват от детското игрално кино.

На снимката: Андрей Хадживасилев и деца актьориКоментари
2 коментара

Христина Попова, 12 г.,

Публикувано на 28.10.2017

Здравейте искам да попитам . Търсите ли още деца?

От редакцията: Здравей, филмът вече е сниман и е готов. Но се надяваме другата година режисьора да снима нов и отново да се търсят деца. :-)

Викторио Кирилов, 13 г.,

Публикувано на 03.12.2017

Как ще разбера дали може да участвам

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град