новини детски

Начало | новини детски | Български детски филм търси актьори от 8 до 12 години

Български детски филм търси актьори от 8 до 12 години

Аз детето | 2017-03-06

Български детски филм търси актьори от 8 до 12 години

Нов детски игрален филм търси актьори от 8 до 12 години с актьорски умения или опит пред камера. Екипът на режисьора Андрей Хадживасилев си е поставил за задача да поправи дългогодишната липса на съвременно българско детско кино със серия проекти, първият от които ще се снима тази година.

Лентата е подкрепена от Национален Филмов Център, а неин продуцент е Пламен Йорданов („На границата“, „Номер 1“). Авторският сценарий е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, с помощта на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Филмът ще бъде реализиран от дългогодишния творчески колектив на режисьора Андрей Хадживасилев – оператора Божидар Симеонов, художник-сценографа Христина Дякова и композитора Георги Стрезов.

„Гледането на родни филми, в които децата могат да припознаят себе си е не само за развлечение, а и за да се поучават и възпитават добродетели у тях. Затова още преди повече от година приех за лична кауза да работя за детската аудитория в киното и телевизията. Ако филмовите творци не създават филми за най-малките днес, утре няма да имаме право да се сърдим ако родната публика предпочита предимно чуждоезични продукции.“ споделя режисьорът Андрей Хадживасилев. Той е реализирал множество музикални клипове и реклами, в много от които участват деца. Също така е автор на първия български документален филм заснет в 3D-stereo: „Стъпки в огъня“ (2015).

„Случаят Кюри“ разказва историята на 8-годишните Тони и Рая и техните приключения с малката мишка Мария, кръстена на носителката на Нобелова награда за химия и за физика Мария Кюри. Желаещите да участват в кастинга може да кандидатстват онлайн (http://casting.revivevision.com). От екипа подчертават и че са отворени за партньорства и спонсорства с други хора, които се интересуват от детското игрално кино.

На снимката: Андрей Хадживасилев и деца актьориКоментари
4 коментара

Христина Попова, 12 г.,

Публикувано на 28.10.2017

Здравейте искам да попитам . Търсите ли още деца?

От редакцията: Здравей, филмът вече е сниман и е готов. Но се надяваме другата година режисьора да снима нов и отново да се търсят деца. :-)

Викторио Кирилов, 13 г.,

Публикувано на 03.12.2017

Как ще разбера дали може да участвам

Феврония Росенова, 13 г.,

Публикувано на 06.01.2018

Ще ви напиша любимите ми игри. Обичам да играя на: целенка и волейбол

Елена , 13 г.,

Публикувано на 06.04.2018

Може ли да участвам

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град