новини детски

Начало | новини детски | България ще заблести: вижте кога и къде ще можете да се насладите на украсяването на елхи и други предколедни забавления

България ще заблести: вижте кога и къде ще можете да се насладите на украсяването на елхи и други предколедни забавления

Аз детето | 2018-11-29

България ще заблести: вижте кога и къде ще можете да се насладите на украсяването на елхи и други предколедни забавления

Елхата пред община Пловдив, светлините на която ще бъдат запалени на 30 ноември, петък, в 17.30 часа, е висока 13 метра. Тя ще има над 4 хиляди зелени клончета и ще изглежда наистина внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в гр. Раковски. Светлините на коледното дърво ще бъдат запалени от Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, който ще отправи и поздрав към пловдивчани и гости на града. На сцената ще се изявят Детска вокална формация „Омайниче“ с ръководител Таня Орманова, гайдари от Гайдарски състав „Родопчани“ към Народно читалище „Гого Мавров – 1930“ Пловдив, с ръководител Веселин Козарев и Фолклорен танцов ансамбъл „Седенчица“ с ръководител Рени Вълчева и хореограф Нели Карабахчиева.

Светлините на коледната елха в Добрич ще бъдат запалени от кмета Йордан Йорданов в 17 часа на 7 декември на площад „Свобода“. Дръвчето е над 12 метра и ще блесне с над 4000 разноцветни лампички, украшения и гирлянди. Пред коледната елха ви очакват и триизмерни шейна и елен. Специално за събитието на площада ще дойде и Дядо Коледа, а за да провокира въображението на децата община Добрич ще организира и конкурс за коледни картички.

40-годишен смърч от село Бяла ще придаде коледно настроение на хората от Сливен. Традиционно ще бъде украсен на 6-ти декември с голям и весел празник.

Община Севлиево кани всички жители на града на празничното шоу „Коледни искри“. На 3 декември от 17:30 часа на пл. „Свобода“ ще оживеят елфа Барборино, ледената кралица Елза и Арлекино. В края на празничното шоу ще бъдат запалени коледните светлини, а всички деца и техните родители ще посрещнат заедно Дядо Коледа, който ще пристигне на площада, за да раздаде подаръци.

Светлините на коледната елха в Ботевград ще бъдат запалени тържествено на 5 декември от 17:00 часа. За най-малките жители ще има много изненади: куклен спектакъл „Чудеса на Коледа“, песни и танци, светлинно шоу и други. В дните от 17 до 21 декември, между 17:00 и 18:00 часа, добрият старец ще бъде на градския площад, за да приеме коледните желания на децата.

13-метрова ще е коледната елха в Кюстендил. Тя вече е поставена на площад „Велбъщ“, но ще бъде украсена на 7 декември, от 17:30 часа с коледен концерт и интересни игри за всички деца.

Запалването на коледните светлинки на елхата и празничното осветление на фасадата на сградата на Община Плевен ще се състои на 3-ти декември – понеделник, от 17:30 часа. Преди това гостите на събитието – малки и големи плевенчани, ще могат да видят артисти на кокили, ще има и огнено шоу. В празничната програма деца ще се представят с песни и танци, а любимият на всички Дядо Коледа също ще бъде на сцената.

На 30 ноември 2018 година (петък) в парка пред Националния дворец на културата ще заблестят светлините на празничната елха на град София. От 17.00 ч. до 19.30 ч. на площада пред НДК (от страната на ул. „Фритьоф Нансен“ и Билетния център) ще се проведе програма с участието на вокална група към Столичен център за работа с деца „Бели Брези“, балетна школа „Силует“, вокална група „Сладки пуканки – мъничета“ към Националния дворец на децата, солисти от Артцентър „Стринджендо“, фолклорна формация към 144 СУ „Народни будители“, Дичо, Тончо Токмакчиев, оперната певица Еделина Кънева, Камелия Тодорова. Светлините на елхата ще бъдат запалени в 19.00 часа. Цветни илюминации ще озарят небето в празничната вечер.

Коледната елха в Казанлък вече е на обичайното си място на площад „Севтополис“. За първи път от години жителите и гостите на града ще се радват на живо празнично 15-метрово дърво. Официалната церемония по запалването на елхата е предвидена за 10-ти декември. Началото на празничната вечер ще постави карнавална надпревара в „Коледна фиеста“ от 16:00 часа., след което Дядо Коледа ще запали искрата на коледния дух в Казанлък.

С 6 500 лампички ще грейне тази година коледната украса в Силистра. Празничните светлини на коледното дръвче ще бъдат запалени на 4 декември, съобщиха от кметството в крайдунавския град. Монтираните вече около централния площад еленчета и снежни човеци вече посрещнаха първия сняг на зимата. Стартът на коледното веселие ще бъде даден от Музикална студия „До ре ми“, Театрално студио „Артистик“, Балет Б2 и Ансамбъл „Ритъм“, които ще пеят и танцуват на празничното откриване на коледния базар.

Концерти, изложби, театрални постановки и базар са включени в програмата за коледните и новогодишни празници на Община Монтана. Стартът ще бъде даден с Церемония по запалване светлините на коледната елха. За доброто настроение на децата възпитаниците на ОШИ „Добри Христов“ към читалище „Разум“ са подготвили забавна програма. Коледната елха ще светне на 30 ноември от 17:30 ч. на пл. „Жеравица“.

На цели четири коледни елхи пък ще се радват в Русе! Те ще бъдат украсени на 4-ти декември! Нови светещи разнообразни украси ще радват русенци на седем централни места в града. За празничната атмосфера ще допринесе и интересен коледен базар. А за децата ще има и безплатна ледена пързалка.

На 12-ти декември ще бъдат запалени коледните светлини на елхата в Хасково. На 15 декември ще бъде открит III Национален фестивал на коледната и новогодишната песен, тогава в Младежки център ще бъде издигната и традиционната 8 метрова сурвачка. На 19 декември Държавна опера Стара Загора ще представи мюзикъла за деца „Машина на времето“. Церемонията „Спортист на годината“ е на 20 декември. На 21 декември е концертът на Васил Петров с оркестъра на Държавна опера Стара Загора. Същият ден Кънки клуб „Денкова-Ставийски“ ще представи шоу на лед.

Дядо Коледа ще запали най-голямата жива елха в България – „Дървото на надеждата“ в Димитровград на 5 декември от 17:30 часа, съобщават от общината. Елхата ще е с напълно нова визия. За първи път в Димитровград малки и големи ще се радват на най-новата атракция – ледената пързалка. Пързалката е разположена на удобно за гражданите място на централния площад, където деца и възрастни ще могат да се насладят на удоволствието да карат кънки. Шоу на леда ще направят децата от софийския спортен клуб „Ледени искри“, като с изпълненията си малките фигуристи ще открият официално ледената пързалка в Димитровград.

Тази година Бургас ще празнува Коледа с три нови елхи. Пред сградата на Община Бургас също ще има елха. Тя ще е с футуристичен дизайн и много атрактивна, съдържаща 30 малки „свръхнови“, които „избухват“ на интервали. Третата нова елха ще бъде издигната до ОУ „Петко Росен“ в най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден рудник“. Къщичка на дядо Коледа с елени ще има и там. От общинската администрация обещават градът да е още по-красив тази година. От Общината до гаровия площад и от Общината до ул. „Лермонтов“ дърветата ще светят в различни тонове. Над главната улица „Александровска“ ще бъде оформено „звездно небе“ от светещ в студено и топло бяло стринг. Всичко това ще се случи на Никулден от 16 до 19 часа.

Снимка: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град