За родители

Начало | За родители | Артзанимания за бебета стартират в Бургас

Артзанимания за бебета стартират в Бургас

Аз детето | 2017-10-03

Артзанимания за бебета стартират в Бургас

В началото на месец октомври като част от арт и дизайн работилницата в Младежки-Културен Център – Бургас стартира група за деца на възраст от 1,5 до 4 години. „БейбиАрт“ е занимание, което е ново за града, но подобни дейности са с доказан ефект и традиции в Европа. Стремежът към красивото, към грациозното не е вроден, той се възпитава. Акцент се поставя на развитие на сензо-моториката и емоционалната интелигентност за бебета от 1,5 до 4 години. В заниманията се включва и родители или придружител.

До този момент подобна артдейност за толкова малки деца не е съществувала в Бургас и интересът от родители постепенно се увеличава, заради положителните ефекти, които имат игрите и задачите в затвърждаването на връзката между родител и дете. Сесиите преминават под формата на игри в хода, на които се редуват няколко различни техники на изкуството и арт терапията, което поддържа както контакта родител-дете, така и интереса в групата.

Занятия за различни видове арттехники развиващи детската креативност, сензорика и моторика, чрез които детето усъвършенства възприятието си за дълбочина, което отнема по-голямата част от първата година. С придобиването на повече опит и научаването на повече от заобикалящия ни свят, се променя и начинът, по който се възприема видяното.

Заниманията се провеждат всяка събота от 09:00 часа в зала №17 в сградата на МКЦ-Бургас с ръководител Величка Станкова-педагог, логопед и арт творец дал началото на проекта „Арт и дизайн работилница“.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град