малък готвач

Начало | малък готвач | S’mores си направете и деня си подсладете

S’mores си направете и деня си подсладете

Аз детето | 2018-09-14

S’mores си направете и деня си подсладете

Чували ли сте някога за „S’mores“? Не, това не е име на нова музикална банда, нито пък някоя нова играчка от сорта на фиджет спинър! Това е нещо, което е тук от години. Добре де, може би не точно тук, а по-скоро в САЩ и Канада. Това е едно от най-популярните лакомства обичано и от деца, а също и от родители. То е с много интересен и оригинален вкус. S’mores в действителност е традиционен десерт за пикници. Обикновено се прави на огън на открито. Разбира се сега не си мислете, че ще ви караме да палите огън. Открихме много по-лесен начин с който също можете да направите у дома от интересния сладкиш и да го опитате. Ние винаги сме искали да направим точно това и трябва да ви кажем, че никак не съжаляваме. Ясно е, че S’mores не стават за закуска, но ако понякога ти се поиска нещо сладко са идеалният десерт.

Основното при тях обаче е, че трябва да ги хапнете непосредствено след направата им. Иначе не са така вкусни! Но пък не се притеснявайте – правят се бързо и лесно така че няма да имате проблеми.

Само трябва да имате необходимите продукти, които са:

  • пакет бисквити – може да са съвсем обикновени или пък какаови, с портокал и каквито още ви харесват
  • 1 млечен шоколад
  • 1 пакет големи бонбони маршмелоу

Както вече казахме – правят се много лесно!

За едно десертче ще ви трябват две бисквити, едно квадратче шоколад и един маршмелоу. Ето и как точно да го направите: поставете в чиния подходяща за микровълновата двете бисквити. Върху едната поставете шоколада, а върху другата – маршмелоу. След това пуснете в микровълновата за не повече от 20 секунди или докато бонбонът се разтопи. Не прекалявайте, защото ако маршмелоу бъде нагрян повече, вместо хубав сметанов вкус, ще стане като камък. След като извадите просто сложете внимателно бисквитите една върху друга и леко натиснете.

Виждате ли как апетитно изтича гъст крем от тях! Ето това е! Сега просто хапнете и се насладете. Много е вкусно и затова сега ви оставяме да опитате, а ние ще си направим още!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град