новини детски

Начало | новини детски | Investor Media Group отвори вратите си за поредна година в кампанията „Гордея се с труда на моите родители“

Investor Media Group отвори вратите си за поредна година в кампанията „Гордея се с труда на моите родители“

Аз детето | 2017-11-02

Investor Media Group отвори вратите си за поредна година в кампанията „Гордея се с труда на моите родители“

За пета поредна година проектът „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН запозна децата между 7 и 14 години с различни професии. В седмицата на будителите над 600 деца прекараха един работен ден в компаниите на родителите си. През този ден на отворените врати организаторите в конкретните компании, участници в проекта, бяха подготвили разнообразни интерактивни игри, забавления и практически задачи, чрез които малчуганите да разберат повече за същността на професиите. Сред основните цели на „Гордея се с труда на моите родители“ е да се покаже на децата, че трудът е ценност и потребност и че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява. Така се създава една съпричастност с ценностите на труда и напредването в живота благодарение на лични качества, способности и натрупани знания.

За поредна година Investor Media Group се включи с огромно желание в кампанията и се оказа единствената българска медия, която участва в инициативата и която отвори врати за любопитните деца. Малките журналисти и редактори за един ден успяха да разгледат всички студия на Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR, както и да посетят нюзрума на двете телевизии и сайтовете част от медийната група. Децата успяха да разгледат още ефирната апаратна, както и да разберат колко много хора са включени в процеса по снимането на новини или някое телевизионно предаване. Запознаха се с репортерите и редакторите, както и самите те успяха да станат такива за един ден.

Накрая всички си тръгнаха щастливи, с повече знания за телевизиите и сайтовете, които могат да разкажат на приятелчетата си, а доста от тях пожелаха един ден да работят точно в тази област. Повече за емоциите и интересните неща, които децата видяха намерете в репортажа от Bulgaria ON AIR.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град