новини детски

Начало | новини детски | Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria отвориха студиата си за ученици

Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria отвориха студиата си за ученици

Аз детето | 2018-06-21

Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria отвориха студиата си за ученици

Телевизии Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria отвориха вратите на студиата си за група ученици от СУ „Саво Савов“, заедно с техни преподаватели, за да им представят какво всъщност се крие зад телевизионния екран. Димитър Абрашев, водещ на всекидневното актуално предаване „Директно“, разведе младежите из нюзрумите, монтажните и режисьорските апаратни, където им представи от първо лице професията на журналиста.

По време на образователния тур из двете телевизии гимназистите имаха възможност да заемат мястото на водещ и репортер, да четат емисия на времето през аутокю, както и да седнат зад режисьорския пулт. Те присъстваха на заснемане на промо видео за Новините ON AIR, надникнаха зад кулисите на предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria по време на ефир и дори си направиха селфита с екипите на телевизиите.

Димитър Абрашев подхрани големия интерес на учениците, като отговори на любопитните им въпроси и им даде ценни съвети за това как се става журналист, какво изисква тази професия и колко важна е нейната социална мисия.

С кратки лекции за различните етапи, през които преминава една телевизионна продукция, преди да се излъчи в ефир, се включиха и Таня Кръстева – главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria, Стефан Милов – главен режисьор на Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR, Олег Попов, фотограф на Investor Media Group, Благой Цицелков, продуцент на „България сутрин“ и Николина Димитрова, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria и програмен директор на Bulgaria ON AIR.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град