новини детски

Начало | новини детски | 9-годишният Борислав Кръстев – Бобчо издаде първата си книга

9-годишният Борислав Кръстев – Бобчо издаде първата си книга

Аз детето | 2011-03-24

9-годишният Борислав Кръстев – Бобчо издаде първата си книга

Да, това е факт! Деветгодишният Борислав Кръстев-Бобчо от София е автор на новата детска книжка „Парстоу и неговите приятели. Първо приключение”.

Това е истински увлекателна история, разказ с уникални герои и действие, сътворени от детското въображение. Затова и появата на новата детска книжка на издателство „Аделфи” е изключителен факт в съвременната литература за деца: героите, имената, случките са измислени от дете за децата. Книжката следва стремителния бяг на детската фантазия и показва удивителните творчески заложби, които притежава всяко дете.

Авторският тандем Бобчо и Сиси (Силвия Кръстева) представят великолепна четворка приятели. Името на главния герой – Парстоу – е измислено от Бобчо. По думите на малкия автор Парстоу е необикновена жива количка. Парстоу и неговите приятели, лодката Нели, Вентилаторчето и спортната кола Маки преживяват вълнуващо приключение в Света на лампичките и електрическите неща. Те трябва да се изправят срещу Черния маг в последната битка за своя свят. На помощ идва добрият магьосник Ромерто. Първо приключение разказва за сблъсъка на доброто и злото, за смелостта и приятелството.

Новата детска книжка е оригинална българска фентъзи-история, написана за децата. Илюстрациите са дело на младата художничка Кристина Йовчева и впечатляват с цветовете, с динамиката и детайлите на пресъздадения вълшебен свят. Авторите замислят поредица от интересни случки с Парстоу и неговите приятели. Книжката анонсира следващата история: Приключението в пещерата на Дракона. Приятелите трябва да преодолеят опасния и тайнствен Лабиринт в подземието на Дракона.
Със сигурност смелата количка Парстоу и приятелите му ще станат новите любимци на българските деца.



Коментари
5 коментара

Мария Великова, 10 г.,

Публикувано на 24.03.2011

Браво, ама нещо не разбрах за тази Сиси ?!? Инъче и аз обичам да пиша истории винаги моята класна ръководителка госпожа Мариана Горналова ги взима ! Има идея, ако съберем достатъчно разкази класа да издаде книга ! Госпожата не взима само моите, де, но главно моите - вече е събрала към 10 произведения ! Аз работя по една книга -няма да издам за какво ще е ! Но виждам че това издателство обръща и внимание на деца - ще се обърна към него. Смятам че ще е супер да има повече деца писатели ! Само децата осещат какво харесват децата. Лично аз щях да се объртна към издателство Хермес но виждам че това обръща повече внимание на хлапета като нас ! Малко дълъг коментар - вече дори не виждам какво пиша !

Геви , ,

Публикувано на 25.03.2011

Браво!С пожелание за повече такива деца!

Мария Великова, 10 г.,

Публикувано на 25.03.2011

Може ли да попитам за е-мейл на издателството защото почти съм я завършила и БРАВО на издателството че обръща внимание на малчогани като нас !

Борко Бърборко , 0 г.,

Публикувано на 31.03.2011

Честито и още много и все хубави да издадеш! :)

Слава , ,

Публикувано на 02.04.2011

Поздравления за малкия писател! Чудесно е, че в днешния ден, изпълнен с все по - нови постижения на техниката , има деца, които проявяват интерес към книгите и писането! С пожелания за още успехи на малкия Борислав!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град