Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 6 неочаквано полезни неща, които смартфонът ви умее

6 неочаквано полезни неща, които смартфонът ви умее

Аз детето | 2021-02-09

6 неочаквано полезни неща, които смартфонът ви умее

Смартфоните са заменили толкова много устройства в живота ни, че изглежда няма ограничение това да не продължи, особено след като и те продължават да се развиват толкова много. Някои от нещата, които можем да правим с тази технология са очевидни, а други неочаквани, но полезни. Точно 6 от втория тип функции намерихме ние и нямаме търпение да ги споделим с вас. Те могат да ви помогнат да преодолеете някои ежедневни проблеми и да улесните живота си.

Измерете разстояние

Както често се случва, изведнъж изпитвате желание да декорирате нещо в стаята си, но нямате подръка нищо за мерене. Или искате да измерите обект, но изглежда като невъзможна задача поради неговия размер. Това приложение ще ви помогне да се справите с това предизвикателство, благодарение на способността си да измерва почти всичко чрез камерата на телефона ви. Стартирайте програмата, насочете камерата към обекта и изчакайте резултата. Толкова е просто!

Тествайте батериите на дистанционното си управление

Ако не сте много нетърпеливи да се втурнете към най-близкия супермаркет, за да проверите дали батериите на дистанционното ви управление всъщност са се изтощили, този трик определено ще ви спести време. Просто извадете смартфона си и стартирайте приложението за камера. След това вземете дистанционното управление, насочете го към камерата и натиснете произволен бутон. Ако видите червена или розова светлина, идваща от върха на дистанционното, когато го гледате през дисплея на телефона си, това означава, че инфрачервеният сигнал работи правилно и проблемът, в този случай, не са батериите.

Управлявайте телефона си, без да го докосвате

Възможността да използвате телефон, без всъщност да го докосвате, прави това приложение за управление с жестове незаменимо в много ситуации. Можете да стартирате музикални и видео плейъри или да отговаряте на повиквания с махване на ръка, без да се притеснявате, че ще докосвате екрана, особено в сегашната ситуация. Поддържането на дисплея ви хубав и чист никога не е било толкова лесно! Има версии за Android и iOS.

Изпращайте съобщения от компютъра

Батерията на телефона ви умира ли, когато най-малко очаквате и трябва да се свържете с вашия приятел или родител? С това приложение няма да пропуснете нищо! То синхронизира вашия телефон и компютър или таблет и ви дава възможност да управлявате SMS и MMS от вашия имейл. Всички съобщения, свързани с вашия телефонен номер, ще се появят на екрана на компютъра ви, а също така можете да ги намерите в текстовата пощенска кутия на телефона си. Така че нищо няма да се загуби!

Пазете се в безопасност

Ако често се прибирате късно вечерта и се чувствате несигурни по улиците, това приложение може да ви помогне да успокоите нервите си и да се справите с всяка потенциална опасност. То не само ще изпрати SOS съобщение до вашите аварийни контакти, но също така ще запише видео и аудио, ще проследи вашето GPS местоположение и ще настрои таймер, който автоматично ще изпрати аларма на приятели, ако не я изключите навреме.

Видео споделяне

Няма значение дали трябва да споделите видео от телефона си на презентация в училище или да покажете снимки от ваканция на баба си – приложенията за огледално отразяване на екрана със сигурност ще спасят деня. Просто инсталирайте приложението и ще можете да възпроизвеждате видео, музика и да представяте снимки направо от вашия смартфон. Можете дори да излъчвате любимите си игри в реално време. Не е необходим USB кабел! Вижте версиите за iOS и Android.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град