спорт

Начало | спорт | 36-ия Балкански шампионат по прескачане на препятствия

36-ия Балкански шампионат по прескачане на препятствия

Аз детето | 2010-09-04

36-ия Балкански шампионат по прескачане на препятствия

Вчера стартира най-атрактивното събитие за любителите на конния спорт – 36-ия Балкански шампионат по прескачане на препятствия във Войводиново, който преминава под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов.
 
Балканиадата започна с индивидуални изпитания при децата (12-14 години) на препятствия с височина 105 см, където българските участници триумфираха с две купи за първо и второ място.
Желязко Димитров, който днес навършва 13 години, се класира на първо място с най-добро време 63.09 секунди и без наказателни точки. Желязко е представител на спортен клуб “Шумен” и се състезава с кобила Непала.
Емил Красимиров с кон Контеса и Борис Цанков с кон Фалко де Монтей се класираха съответно на второ и четвърто място. В първите пет попаднаха още представителите на Гърция – Спиридон Топил с кобила Дакота е на трето място, а Георгиус Харалампус с кон Акуино Ей зае петото място.

Български триумф отбелязаха и юношите (15-18 години) във второто изпитание за деня с височина на препятствията 120 см.
Дебютантът Тодор Киров от спортен клуб “Калоян 92” – Велико Търново с кон Гигант спечели първото място с време от 67.55, а Мишел Димитрова с кон Демон, се класира на почетното трето място. Иван Кисьов завоюва четвърто място в изпитанието с кон Казус Ван Кайзъл.
Представителите на Гърция – Панайотис Францис и Моника Мартини са съответно на второ и пето място в класирането. 

Състезанието се проведе на 5 нива – за мъже, амазонки, деца, юноши и млади ездачи и в него участват рекорден брой състезатели от 6 държави. Уникалното на шампионата тази година, е удвоеният брой участници в нивата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град