игри в дома

Начало | игри в дома | 2 игри с домино направи и математиката в забавленията включи!

2 игри с домино направи и математиката в забавленията включи!

Аз детето | 2019-11-08

2 игри с домино направи и математиката в забавленията включи!

Време е за математика! Но не каква да е математика, а забавна! Сега няма да ви трябват нито химикалки, нито ще правим тестове. Всъщност ще е нещо много по-забавно, нещо, което с удоволствие ще опитате в свободното си време, когато не трябва да мислите за училище. Математиката може да е много сложна, но и много забавна, зависи как гледаш на нещата и дали ще дадете шанс на няколко забавни математически предложения от нас. Те са интересни и полезни, пък и кой знае, ако ги предложите на преподавателите си по математика за загрявка преди трудните задачи, могат и да се съгласят.

Тези игри не са продължителни и можете да ги опитате както сам-сами, така и с приятели. Винаги са забавни и интересни и ви помагат да разберете, че математиката може да е чудесна, стига да знаете как да я направите забавна.

На колко е равно

Първото ни предложение е доста интересно. Ще ви трябват 5 плочки домино, ако играете сам и по 5 за всеки участник ако сте двама. Ако пък сте повече от двама можете дори да се разделите на отбори и тогава ще трябват по 5 за всеки отбор. Правилата пък са прости: всеки събира точките, които се намират на една плочка. Така трябва да съберете общата сума за всяка плочка, а след това да ги подредите, като започнете от най-големия сбор и стигнете до най-малкия. Този от вас, който го направи първи, като разбира се е правилно, печели. Ако пък се забавлявате сами, можете да засечете за колко време ще го направите, дали ще запомните сбора на всички плочки без да ги записвате. Това е от първата игра – виждате ли колко е интересно.

Война по умножение

Умножението никога не е било по-приключенско и интересно! И никога не е било просто с тази интересна игра. За нея ще ви трябват всички плочки домино и всеки играе сам за себе си. Наредете доминото на произволен принцип като всички плочки са с лицето надолу. След това нека всеки от вас си избере една плочка. Когато всички, (да, участниците в тази игра може да са двама или 20), са си избрали домино, го обръщате едновременно и трябва да преброите точките от едната и от другата страна и да умножите двата резултата. Който има най-високия резултат, печели! Разбира се, за да има още по-забавна математика, може и този, който пръв намери верния резултат за своята плочка да спечели.

Направете математиката забавна и с още няколко идеи:
Математическа игра за деца, които не обичат математиката
Математика с топка
С тикви и малко математика настава истинска забава
Две игри с карти, малко математика и много забава



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град