важните неща

Начало | важните неща | 15 идеи за вълшебно лято

15 идеи за вълшебно лято

Мирела Любенова | 2018-08-06

15 идеи за вълшебно лято

Как върви лятото, приятели? Надяваме се, че не скучаете нито за миг и правите всички онези неща, които толкова искахте, но не можехте, защото или е студено, или сте на училище. Сега можете за малко да забравите думите „домашно“, „изпитване“, „контролно“ и да се насладите на прекрасното време навън. Само не ни казвайте, че не сте почти през цялото време навън. Това е просто задължително за лятото. Лятото обича да е навън, да играете, да тичате, да похапвате сладолед и да се забавлявате. Това е работата на всяко дете през този сезон! Дали ще играете с топка, на криеница, ще се разхождате, ще спортувате бадминтон, волейбол или нещо друго – трябва да сте навън и да се забавлявате. Ако пък вече сте направили това, което сте си намислили и сега скучаете – недейте и особено не отивайте пред телевизора или компютъра, ще имате много време за това цяла зима. Затова сега прочетете нашите 15 идеи за вълшебно лято, изберете си няколко от тях и започвайте да се забавлявате. От толкова много няма как да не ви харесат поне 14! ;-)

1. Берете... нещо! Разходете се с родителите и приятелите в планината и си намерете някой вкусен плод за бране: боровинки, ягоди, малини... там винаги се намира нещо вкусно. Освен че ще прекарате един забавен ден, ще си осигурите и възможно най-хубавата храна попила вкуса на лятото. Ако пък у дома имате градина или баба има градина – не се колебайте да я разкопаете, поливате и да оберете прекрасните зеленчуци и плодове, които ще порастат след това.

2. Поиграйте в дъжда! Знаем, че родителите ви винаги са против това да излизате на дъжда, но ако е кратък топъл летен дъжд няма никакви проблеми. Танцувайте, скачайте в локвите – летният дъжд е най-хубавото, което може да ви се случи.

3. Направете си пикник. Малко вкусна храна, одеяло, куп приятели, една топка и ето ви идеалния пикник!

4. Скачайте на въже! Няма по-забавна и интересна лятна игра от скачането на въже!

5. Направете си „сморес“. Не са популярни у нас, но пък са страшно вкусни. Шоколад + маршмелоу + бисквити = на лято! Можете да си ги направите в тава на фурната или пък на огън, ако родителите ви искат да ви заведат на подходящо място. Правят се лесно, слагате шоколад и маршмелоу между две бисквити, разтопявате ги малко и ядете. Вкусно...

6. Наблюдавайте звездите. Лятото е най-подходящото време да се насладите на красотата на звездите и Луната. Първо, защото често пъти е безоблачно и второ, защото само по това време можете да седите до тъмно будни и навън. Не ви трябва нищо, просто излезте навън и се загледайте в небето. Не е ли красиво и някак мистериозно? Това е духът на лятото!

7. Хванете си светулки! Светулките са много интересни животни и също носят духа и красотата на лятото. Хванете си няколко, сложете ги в буркан с дупка за въздуха, порадвайте се на светлината им и ги пуснете на свобода. Толкова просто, а толкова вълшебно!

8. Поканете приятели за настолна игра в парка! Няма нищо по-забавно от настолните игри и нищо по-приятно от една такава в близкия парк. Вземете одеяло и любимата си настолна игра и отивайте да се забавлявате на чист въздух! Знаете ли кое е и най-хубавото, така като нищо ще се запознаете и с нови приятели!

9. Спрете да помиришете цветята. (Отидете в ботаническата градина.) Говорете с животните. (Отидете в зоологическата градина.)

10. Рисувайте сред природата. Вземете си боичките и един лист и излезте навън. Огледайте се и нарисувайте първото нещо, което ви хареса – цвете, птичка, дърво, дори някоя по-интересна паркирана кола. Накрая ще останете изненадани както от рисунката си, така и от това колко сте се забавлявали.

11. Пускайте хвърчило! Лесно и много весело!

12. Посетете музей, историческа къща – всичко, което е близо до вас. Ще се изненадате как досега не сте открили това място!

13. Посетете забавно събитие. Цяло лято в различни градове в страната се организират всякакви забавни събития: концерти, работилници, изложби. Изборът е така богат и атмосферата там е така интересна и приятна.

14. Отидете на басейн! Лято... басейн... нужно ли е да казваме нещо повече?

15. Открийте чудесата на библиотеката! Библиотеката е едно чудно място, което ще ви осигури часове забавление. Не само докато изберете интересна книга, а след това, когато си я вземете и излезете в парка да я прочетете. Страхотно изживяване!

Сега остава да ви пожелаем едно вълшебно лято!



Коментари
3 коментара

Анонимен , ,

Публикувано на 06.08.2018

В града ми има парк с гигантска шахматна дъска и фигури. Много обичам да играя на нея с някой♟

Михаела Филева, 30 г.,

Публикувано на 14.12.2018

Весело лято на всички !!!

Павел Тонкин, четри г.,

Публикувано на 19.06.2019

Хубаво лято и се забавлявайте

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град