новини детски

Начало | новини детски | 13-годишният Бонимир Аврамов е новата звезда в постоянния софийски цирк

13-годишният Бонимир Аврамов е новата звезда в постоянния софийски цирк

Аз детето | 2011-03-04

13-годишният Бонимир Аврамов е новата звезда в постоянния софийски цирк

13-годишният Бонимир Аврамов е новата звезда в програмата на софийския постоянен цирк на сцена, който продължава да работи всяка събота и неделя и през март.
Младият цирков актьор показва своите умения в областта на жонгльорството и баланс на цилиндри. Той се изявява в тандем с другия дебютант в цирка – Владимир Табутов, който обаче го води с няколко представления повече, тъй като е в програмата още от нейната премиера на 11 февруари 2011. 
Двамата са наречени „златните момчета” и според продуцента и режисьор Силвестър Лолов им предстои блестящо бъдеще.

Софийският цирк на сцена, който се помещава в читалище „Цар Борис Трети” (бившето „Валентин Андреев”) на ул. Клокотница №29 (до градинката на Централна гара), се превръща вече в истински клуб на цирковите артисти.

Звездите на българския цирк от различните поколения приеха за своя нов дом читалището и всеки ден правят своите сбирки там. Те искат фоайето да се превърне в музей на историята на българския цирк, като за целта вече две от популярните фамилии Ковачеви и Романови са донесли по един чувал с архивни снимки от златните си мигове.

В момента се подготвят 5 нови номера, които ще бъдат включени в следващата програма, стартираща през април. Именно така бе открит и Бони, който първо дойде като зрител, а след това предложи да покаже своите умения. Затова организаторите решиха да го включат още в тази програма сред звездните гости от Италия и Русия – Лукреция Малеволти и Константин Константиновски. Бялата камила Султан пък вече е абсолютният любимец на публиката и след края на представлението с часове остава на манежа, за да позира за снимки с почитатели. Българското цирково изкуство се възражда, радват се и настоящи, и бивши артисти от бранша. Интересът към постоянния софийски цирк на сцена непрекъснато се увеличава, билетите за спектаклите от 11 ч и от 16 ч се продават през цялата седмица на народни цени, а отопленият салон е винаги препълнен. Известни личности си резервират със седмици напред дати, за да доведат децата си. Сред последните звезди, които гостуваха, бяха рокпевицата Милена Славова с дъщеричката си Куин и фолклорната прима Поли Паскова с третия си син Никола.

През последния уикенд две деца отпразнуваха рождения си ден в цирка като поканиха всичките си приятели на представлението, а клоунът Мони ги изненада с празнична торта. Някои от малките зрители се похвалиха, че са гледали този спектакъл вече по 4-5 пъти и не спират да му се наслаждават. В интернет вече работи и официалният сайт на софийския постоянен цирк на сцена на адрес sofiacircus.com. На него може да се намери телефон и имейл за резервация на билети и повече информация, както и точният адрес на цирка.

Фотограф: Чавдар Калдиев

Вижте още:
Софийският цирк представя новата си програма в салона на читалище "Цар Борис ІІІ"



Коментари
3 коментара

Магдалена Малинова, 11 г.,

Публикувано на 05.03.2011

Ми, браво на тях!

Тани Добрева, 9 г.,

Публикувано на 05.03.2011

Боже, това дете има таланд.

Венера Паничарова, 9 г.,

Публикувано на 11.03.2011

това дете има голям талант.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град