новини детски

Начало | новини детски | 128 класа от цялата страна развихриха творческите си умения в състезанието Студио „Въображение“

128 класа от цялата страна развихриха творческите си умения в състезанието Студио „Въображение“

Аз детето | 2019-05-30

128 класа от цялата страна развихриха творческите си умения в състезанието Студио „Въображение“

В състезанието Студио „Въображение“ за най-интересна и атрактивна рисунка на нов персонаж, сценарно табло или комикс, се включиха 128 класа от училища в цялата страна. Победители в надпреварата са 6 класа, с деца между 5 и 15 години. Инициативата е на любимия детски телевизионен канал Cartoon Network. Тя стартира на 22-ри април и завърши на 26-ти май. Главната идея бе децата да работят в екип и да открият колко чудесно може да е, когато творят заедно.

Международно жури в централата на любимия на децата телевизионен канал избра победителите в двете категории – рисунка на измислен герой и изработване на сценарно табло/комикс. За най-атрактивна рисунка на анимационен герой комисията определи работата на 3-ти „А“ клас на 48 Основно училище „Йосиф Ковачев“ в София. На второ място се нарежда 2-ри „А“ клас на Начално училище „Христо Ботев“ в Троян, а на трето – 1-ви клас на Първо частно средно училище „Леонардо да Винчи“ в Русе.

Сред класовете, които решиха да създадат сценарно табло или комикс, първи са 3-ти „Б“ клас на Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Пазарджик. Втори са 3-ти клас на Руски Лицей „Г. С. Уланова“ – София, а трети – сборна група 1-ви клас на Средно училище „Свети Климент Охридски“ в гр. Аксаково, обл. Варна.

Големите победители във всяка категория получават по един таблет за рисуване, посещение от аниматори от Студио „Змей“, на което децата ще бъдат запознати с българските анимационни процеси и ред полезна информация. Всяко дете ще получи и индивидуален комплект с награди. Тези, които се нареждат на второ и трето място, получават комплекти от брандирани подаръци, като всички материални награди в състезанието са предоставени от Cartoon Network.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град