новини детски

Начало | новини детски | 42 ОУ „Хаджи Димитър“ и 156 ОУ „Васил Левски“ са големите победители в детския спортен празник „Том и Джери“

42 ОУ „Хаджи Димитър“ и 156 ОУ „Васил Левски“ са големите победители в детския спортен празник „Том и Джери“

Аз детето | 2018-05-22

 42 ОУ „Хаджи Димитър“ и 156 ОУ „Васил Левски“ са големите победители в детския спортен празник „Том и Джери“

За осма поредна година в дните между 12 и 19 май в София се проведе детският празник „Том и Джери“. Спортното събитие е насочено към децата на София и главната му идея е насърчаване към системни спортни занимания и повишаване на спортната култура на децата от най-ранна възраст.

В празника имаше много забавления и интересни занимания. Бяха представени и много спортове от които децата могат да изберат: художествена гимнастика, спортни, народни, модерни и мажоретни танци, йога, гимнастика и турнир по футбол. Мотото, което обедини всички участници и даде знак за креативност и мисия на празника беше „Да върнем децата към спорта“. Събитието се състоя с генералната подкрепа на Българската асоциация „Спорт за всички“.

Деца от 3 до 12-годишна възраст вдигнаха адреналина на всички родители и гости на турнира по футбол с научените през годината умения и приложението им в реална състезателна обстановка. Празникът продължи три дни, в зависимост от разпределението на различните възрастови групи. Събитието беше открито с уникални танцови хореографии на деца от столични детски градини и училища.

Победител в ученическия футболен турнир за 1 и 2 клас стана отборът на 42 ОУ „Хаджи Димитър“, а за 3 и 4 клас бе отборът на 156 ОУ „Васил Левски“ с треньор Кирил Беров. При децата от детските градини в турнира по футбол нямаше класиране, турнирът бе с демонстративен и развлекателен характер. Така всички отбори от най-малките представители бяха победители, като получиха купи, медали и грамоти.

Организирането на празника за всички подрастващи бе със съдействието на Министерство на физическото възпитание и спорта, съорганизатор на събитието бе Българската асоциация „Спорт за всички“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град